40-vuotias Poriginal galleria siirtyy Porin taidemuseon tiloihin vuonna 2025

Porin taidemuseon ylläpitämä Poriginal galleria siirtyy vakituisesti Porin taidemuseon tiloihin, kun taidemuseorakennuksen remontti valmistuu ja museo avautuu uudelleen yleisölle vuonna 2025. Poriginal galleria juhlistaa 40 vuotta yhtäjaksoisesti kestänyttä näyttelytoimintaansa vuoden 2024 näyttelyohjelmalla, jonka 29 avoimen haun kautta valikoitua näyttelyä ovat viimeiset gallerian nykyisissä tiloissa Porin taidemuseon viereisessä rakennuksessa Porin jokirannassa osoitteessa Eteläranta 6.

Poriginal jatkaa toimintaansa avoimeen hakuun pohjautuvana galleriatilana museon sisällä. Valittavien näyttelyiden määrä laskee samalla kun esillä olevien näyttelyiden kestot pitenevät ja saavuttavat näin laajemman huomion ja yleisön. Vakituisista museon edustajista ja vaihtuvista jäsenistä koostuva jury valitsee näyttelyt näyttelyhakemusten joukosta, näyttelyiden sisällöstä vastaavat edelleen valitut taiteilijat. Museon tavoitteena on kehittää taiteilijoiden kanssa käytävää vuorovaikutusta muokaten Poriginal gallerian toiminta-ajatusta kohti avoimen haun projektitilaa osana taidemuseon ohjelmaa.

Porin taidemuseon Poriginal galleria on toiminut esityspaikkana usealle sukupolvelle porilaisia, satakuntalaisia ja muualla Suomessa toimivia kuvataiteilijoita. Gallerian moninainen ja uusia taidemuotoja ja tekijöitä ennakkoluulottomasti esittänyt näyttelyohjelma on ollut osaltaan kehittämässä paikallista taidekenttää. Nämä arvokkaat aspektit tulevat jatkumaan myös Poriginal gallerian uudessa tilassa ja toimintamallissa.

Avoin haku vuoden 2025 näyttelyohjelmaan ja haun yksityiskohdat julkistetaan keväällä 2024 Porin taidemuseon verkkosivuilla.

Tapahtuman tiedot

01.01.2024 - 31.12.2024