Henni Kitti: Kuva kuvassa / kokoelma

Kuva kuvassa / kokoelma

Näyttelyni Kuva kuvassa / kokoelma koostuu vesiväri- ja mustemaalauksista. Se on kuvia kuvassa, kuvia kuvien synnystä; se on esineitä tai ilmiöitä matkalla kuvaan, tulossa maalattaviksi. Näyttelykokonaisuuden voi nähdä jonkinlaisena metafktiivisenä tarinana, jossa yksittäiset osat heijastelevat pienoiskoossa suurempaa: kolme suurta teosta esittävät tiloja, joissa ovat syntyneet, sekä niiden omia ja näyttelyn muiden teosten aiheita tai muita teoksia itseään.

Näyttelyn toinen kantava teema on luonnontieteellisen kokoelman idea: teokset ovat jonkinlaisen keräilijän yhteen liittämiä ajatuksia ja aiheita, todistuskappaleita jostain määrittymättömästä. Keräilijä on monissa teoksissa läsnä käsinä tai jalkoina, ja teokset ovat hänen näkökenttänsä rajaamia näkyjä tai jotain, jota hän haluaisi pitää kädessään, vaikka valoilmiöt ja värit ovat aineettomia. Teokset ovat syntyneet tekijän kosketuksesta, mutta silti niiden aiheet ovat hänen käsiensä ulottumattomissa.

Näyttelyn kokoelman asiasanoja voisivat olla vaikkapa järjetön luokittelu, kauneus, keveys, hassuus ja askartelu.

Henni Kitti (s. 1985) on kuvataiteilija ja kirjailija. Hän piirtää, maalaa, kuvaa ja kirjoittaa. Hän valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2011 ja on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä ja luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa. Hän on pitänyt näyttelyitä eri puolilla Suomea ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin. Hänen toinen romaaninsa Majakka (työnimi), (S & S) ilmestyy syksyllä 2024.

Tapahtuman tiedot

25.11.2023 - 12.12.2023
Poriginal galleria, Eteläranta 6, 28100 Pori