Inkeri Halme & Liisa Kuusela: Kevätseurantaa

Aluksi kaikki on vähän likaista. Pölyää, haiskahtaa ja harmaa ja ruskea vallitsee. Suurin ero marrakseen lienee kaiken läpitunkeva valo, joka pian muuttaa kaiken taas eläväksi. Vuodenaikojen vaihtuessa talvesta kevääseen tungemme kädet multaan, seuraamme muuttolintujen saapumista ja kevään ennusmerkkejä.

Havainnoimme ympärillämme tapahtuvia muutoksia, pitkälti puutarhoissa ja kasvimaalla.

Nyt vuodenajan taas vaihtuessa, kun puutarhat ja kasvimaat on laitettu talvikuntoon, on hyvä palata kevääseen ja sen valoon. Näyttelyn teokset on maalattu kevään 2022 aikana ja niissä esiintyy todellinen ja kuviteltu lähiympäristömme. Näyttelyssä Halmeen Kissaperhosia ja muita kevään merkkejä -sarjan teokset kohtaavat Kuuselan Unililjat. Teosten välinen vuoropuhelu kuvastaa kevään aikana käymiämme keskusteluja: ajatuksia arjesta, tekeillä olevista teoksista, kissoista ja puutarhanhoidosta.

Inkeri Halme ja Liisa Kuusela ovat valmistuneet Vapaasta Taidekoulusta ja pitäneet kaksi yhteisnäyttelyä ‘Piilopaikka’ (2018) ja ‘Näin piirrät kissan’ (2019). Halme (1985, Kisko) asuu ja työskentelee Helsingissä ja hänen teoksia on Kansallisgallerian, Hotelli Tornin sekä Helsingin Satakuntalaisen osakunnan kokoelmissa. Kuusela (1987, Espoo) asuu ja työskentelee Helsingissä ja hänen teoksiaan on Kansallisgallerian, Hotelli Tornin ja Suomen Taideyhdistyksen kokoelmissa.

Näyttely on toteutettu ystävien ja perheen sekä Taiteen edistämiskeskuksen tuella.

//

Instagram:
@inkeri_haha
@liisa_kuusela

www.liisakuusela.com

Tapahtuman tiedot

26.11.2022 - 20.12.2022
Poriginal galleria