Jone Mutka

ARKI

Jone Mutkan yksityisnäyttely ARKI viittaa nimellään niin ikään teoksissa käytettyihin materiaaleihin kuin niissä esiintyviin teemoihin aina nykyhetken monotonisesta arjesta lapsuuden nostalgiaan. 

Näyttelykokonaisuus koostuu taidegrafiikasta, veistoksista ja installaatioista. Useissa teoksissa lähtökohtana on toiminut Mutkan arkisessa elämässä vastaan tulleet roskat ja hukkamateriaalit aina kierrätetystä paperista hedelmien verkkopusseihin. Kierrätysmateriaalia hän on kerännyt teoksia varten reilun vuoden ajan itseltään ja lähipiiriltään.

Teoksissa voi nähdä joka päiväisiä tuttuja asioita sekä esineitä ja kohdata hetkiä keskeltä tavallista arkea. Näyttelyn teokset ovat kuitenkin dokumentaation sijaan enemmänkin imitaatiota ja taltioituja muistikuvia koetuista hetkistä.

Näyttelyn teoksia tehdessään Mutka on hyödyntänyt perinteisten taidegrafiikan ja kuvataiteen tekniikoiden lisäksi kokeellisempia tapoja luoda nykytaidetta. Esimerkiksi teoksessa Piece of Faith käytetty puupiirroslaatta on leikattu laserleikkurilla, joka mahdollistaa sen kokoamisen ja vedostamisen loputtomilla eri tavoilla. Teoksessa Decals puolestaan kipsillä valetut veistokset taiteilijan kehosta ovat saaneet itseensä siirtokuvien omaisesti valokuvia, jotka on toteutettu uv-tulostimella.

//

Jone Mutka (s. 1993, Kitee) on turkulaistunut kuvataiteilija ja taidegraafikko, jonka ominaisiin taiteen tekniikoihin lukeutuu serigrafia, installaatio sekä digitaaliset tekniikat aina kuvanmuokkauksesta laseretsaukseen. Teoksissaan Mutka on viime aikoina käsitellyt ARKI teeman lisäksi koneen ja ihmisen välistä suhdetta sekä paratiisin käsitettä. 

Tapahtuman tiedot

03.06.2023 - 20.06.2023
Poriginal galleria, Eteläranta 6