Liisa Hilasvuori, Sanna Pajunen, Eeva-Maija Priha ja Paula Tella  

SUHDE

Poriginal gallerian yläkertaan levittäytyy neljän taiteilijan teokset, joiden yhdistävänä teemana on suhde. Kollegoiden ja ystävien teokset ovat limittäin: ne voi nähdä suhteessa rouheaan esitystilaan, tulkita suhteessa katsojan omiin kokemuksiin tai luoda ajatuksellisia yhteyksiä lähekkäin olevien teosten välille. Vaikka luonnossa näkyvät verkkaiset voimat olisivat suuria, niihinkin voi luoda suhteen vaikkapa poimimalla käteen kiven, jolle jääkausi on antanut muodon.

Liisa Hilasvuori on teoksissaan työstänyt sekä keramiikkaa että puuta niin, että teos rikkoutuu, haurastuu ja kerran huolella tehty muoto osittain katoaa. Hän on kokeillut sitä, miten muotoon ja pintaan voisi vaikuttaa harkittujen kädenliikkeiden lisäksi yllättävämmin, esimerkiksi polttamalla. Näkyisikö teoksessa näin monta aikakerrosta, pitkä rakentamisen aika ja hetkellinen katoaminen? Aiheinakin on kahdenlaiset poistumiset, lentoonlähtö ja sortuminen, tuho.

Sanna Pajunen pohtii teoksissaan luonnossa koettua aikaa ja sen vaikutuksia esimerkiksi omiin ajatuksiin, käytökseen ja omistamisen haluun. Erilaisista ympäristöistä, eri aikakausina kerätyt esineet muuttuvat näyttelyssä yksilön arkeologiseksi näyttämöksi.

Eeva-Maija Prihan teoksissa kuljetaan maisemassa ja oman luontosuhteen äärellä. Teokset ovat pysäytettyjä hetkiä ja havaintoja lähiluonnosta. Prihan työskentelyssä keskeinen väline on kävely ja sen kokemuksellisuuden visualisointi.

Paula Tellan lähestyy teoksissaan vettä ja veden kiertokulkua ruumiillisesta ja kokemuksellisesta lähtökohdasta käsin.

Tapahtuman tiedot

02.09.2023 - 19.09.2023
Poriginal galleria, Eteläranta 6