Lotta Ingman ja Heli Vehkaperä

I’M YOUR MAN

Lotta Ingmanin teokset tutkivat maalauksen materiaali- voimia kädellä, joka on huolellinen ja harkitsevainen ja joka ei täysin päästä irti näitä voimia muttei myöskään rajoita niitä millään käsitteellä. Ingmanin maalauksia jäsentää aina tietoinen siveltimen liike, hänen kätensä ja sen muuttuva kosketus tuottaa värilliseen maaliin järjestystä (tai epäjärjestystä) levittäessään sen pitkin pintaa. Värin elävöittäminen heijastaa sen aina ulospäin aistimuksiin. Ne risteävät muiden ruumiiden kanssa, ja tämä synnyttää laajennetun immanenssin tason, joka sisältää myös voimakkaita tunteita ja ajatuksia. ”
– Stephen Zepke

Heli Vehkaperä (s.1976) työskentelee maalauksen, paperi- ja tekstiiliteosten kanssa. Taiteellisessa työskentelyssä häntä kiinnostavat kuvan tuleminen näkyväksi, tekijän ja teoksen vuoropuhelu. Inhimillinen kokemus, maailmassa oleminen, epävarmuus ja keskeneräisyys sekä näiden sietäminen omassa työskentelyssä on kaiken lähtökohta. Taiteen tekemisessä ihminen paljastuu itselleen, näin voi käydä myös taidetta katsottaessa ja koettaessa. Poriginal galleriassa esillä on Vehkaperän teoksia muutaman vuoden takaa rinnastettuina uunituoreisiin teoksiin.

Heli Vehkaperä asuu ja työskentelee Huittisissa. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta, Helsingistä v. 2002, sekä taideteollisesta korkeakoulusta 2010. Hän on työskennellyt aktiivisesti taiteen kentällä pitäen useita näyttelyitä pääkaupunkiseudulla esim. Helsingin taidemuseon galleriassa sekä osallistumalla ryhmä- ja kokoelmanäyttelyihin, joista viimeisimpänä Pehmo näyttely HAM:ssa Helsingissä 2023. Hänen teoksiaan on mm. Kuvataideakatemian, Helsingin taidemuseon (HAM) sekä valtion kuvataidekokoelmassa.

Tapahtuman tiedot

01.04.2023 - 18.04.2023
Poriginal galleria