Magnus Strandberg

Bangs and Whimpers

Magnus Strandbergin Poriginal-näyttely Bangs and Whimpers käsittelee ekologista huolta elegisesti.

Magnus Strandbergin näyttely Bangs and Whimpers käsittelee yksilön kokemuksia luontokadon ja ilmastonmuutoksen tuoman jatkuvan huolestuneisuuden äärellä. Strandberg kääntyy tällöin taiteilijan keinoin kohti luontoa ja aloittaa sen kanssa dialogin.

Videoteoksessa tuulessa heiluva koivikko katoaa vähitellen ja kuva muuttuu monokromaattiseksi. Samalla videokuva kääntyy ja katsoja voi sen 32 minuutin keston aikana konkreettisesti elää katoamisen ja siihen liittyvän menetyksen. Video abstrahoituu ja tuttu koivikko muuttuu silmien edessä, milloin miksikin: kuvioksi, valoksi tai tyhjyydeksi. Taiteilija kertoo näyttelynsä liittyvän ekologiseen huoleen ja elokehän vaarantumisen aiheuttamasta epätietoisuudesta. Mitä yksilö voi tehdä ja miten elää riittämättömyyden kanssa tilanteessa, jossa pitäisi toimia?

Magnus Strandberg (1980) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka valmistui Aalto yliopistosta vuonna 2015. Hänen teoksiaan ja Nykytaiteen museo Kiasman ja Pro Artibus -säätiön kokoelmissa. Hänen edellinen yksityisnäyttelynsä oli Studio La-Basissa Helsingissä vuonna 2021. Taiteilijan seuraava yksityisnäyttely on Lahdessa Galleria Uusi Kipinässä lokakuussa 2023.

FT Juha-Heikki Tihinen

Tapahtuman tiedot

01.04.2023 - 18.04.2023
Poriginal galleria