Outi Piiroinen

Lyijykynäpiirustuksia, pienoisveistoksia, installaatiotaidetta vuosilta 2018-2023

Lintukoto

Lyijykynäpiirustuksia, pienoisveistoksia, installaatiotaidetta vuosilta 2018-2023

Tarkastelen taiteessani suomalaisuutta erilaisista näkökulmista, erilaisin välinein ja asiayhteyksin, sukupolvien janana sekä tässä ja nyt. Kriittisen pohdinnan punaisena lankana olen kuljettanut suomalaisten luontosuhdetta, ja erityisesti sitä, mihin ainainen helpomman elämän tavoittelumme lopulta johtaa?

Aihetta tarkastellaan yhtäaikaisesti erilaisista näkökulmista. Suomalaisten vastapariksi olen valinnut kotimaan lajirunsaan linnuston, jolloin vertailukohtaa on riittävästi. Silloin ihmiset ja linnut, luonto ja rakennettu ympäristö sekoittuvat ja sulautuvat yhteen. Lopputulos voi olla absurdi, mutta luo samalla syvempää ymmärrystä samankaltaisuudestamme; tarpeista, elinympäristöstä, ongelmista, ja erityisesti siitä, että olemme osa luontoa, emme sen yläpuolella.

Teoksilleni ominaista on näkökulmien ja yksityiskohtien runsaus, huumori sekä vastakkainasettelun tematiikka. Tavoitteenani on luoda kiinnostavalla tavalla ymmärrys ihmisen luontosuhteen tasapainoisesta merkityksestä, sillä meistä jokaisella on velvollisuus pysähtyä tarkastelemaan millä tolalla suomalaisten lintukoto on?

Outi Piiroinen (s. 1986) on joensuulainen kuvataiteilija. Hän pitää itseään ensisijaisesti piirtäjänä, vaikka työskenteleekin monipuolisesti erilaisten tekniikoiden parissa ja usein materiaalilähtöisesti. Erityisesti erilaiset hukkamateriaalit saavat hänet inspiroitumaan, jolloin ekologisuudesta tulee merkittävä osa hänen taidettaan. Myös taiteilijan aatteet ja elämäntavat heijastuvat vahvasti hänen taiteensa keskeisiin teemoihin eikä titteli ”Maailman onnellisimmasta kansasta” jätä edustajaansa koskaan rauhaan. 

Tapahtuman tiedot

04.11.2023 - 21.11.2023
11:00 - 18:00
Poriginal galleria Eteläranta 6 28100 Pori