Porin taidekoulu: Värikkäillä vesillä

Porin taidekoulun lasten ja nuorten kevätnäyttely & lopputyönäyttely

Näyttelyn avajaiset perjantaina 19.4. klo 18–20, tervetuloa!

Porin taidekoulu avaa lasten ja nuorten kevätnäyttelyn Poriginal galleriaan 20.4. – 7.5.2024.
Iloisen värikäs näyttely rakennetaan meri-aiheisista oppilastöistä.

Poriginal galleria on muuttunut salaperäiseksi merimaailmaksi, jossa voi seikkailla kimaltavassa koralliluolassa ja tutkia merenpohjan erikoisia olentoja sekä kasveja. Roikkuvien merilevien, meduusojen ja merenneitojen keskellä tunnelmaa täydentää merellinen äänimaisema ja katsoja voi kokea kulkevansa elämyksellisen tilataideteoksen sisällä. Kevätnäyttely tarjoaa runsaasti värikästä tutkittavaa 4–19 -vuotiaiden oppilaiden loihtimassa mielikuvitusmaailmassa.

Galleriassa on esillä myös taidekoulun päättävien nuorten lopputyönäyttely. Lopputyö on oppilaan itsenäisesti suunnittelema ja toteuttama työ, johon käytetään aikaa lähes yksi lukuvuosi. Tämän kevään lopputöitä on tehty monipuolisesti eri tekniikoilla, ja teoksissa näkyy maalaus, digitaalinen työskentely, kolmiulotteinen rakentaminen sekä animaatio. Keväällä 2024 lopputyönsä esittelevät Hilppa Hakala, Samuel Hietaoja, Akseli Jantunen, Venla Lehtonen, Enna Lähteenmäki, Fanny Merelin, Iiris Nikitin, Louna Rantanen, Miska Rinne, Katri Sahi, Jan-Mikael Stjernberg ja Linda Zhang.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Porin taidekoulu tarjoaa taiteen perusopetusta 4–19 -vuotiaille lapsille, nuorille ja aikuisille visuaalisten taiteiden laajan oppimäärän mukaan. Taidekoulussa opiskelee tällä hetkellä 400 lasta ja nuorta sekä 40 aikuista. Porin taidekoulu on Kuvataidekoulujen liiton jäsen ja toimii aktiivisesti paitsi alueellisessa, myös valtakunnallisessa ja kansainvälisessä kuvataidekasvatuskentässä esimerkiksi osallistumalla taiteen perusopetuksen kehitystyöhön sekä erilaisiin kuvataideprojekteihin ja -näyttelyihin.

Lisätietoja antaa taidekoulun rehtori Henna Jaatinen p. 044 701 1257
www.pori.fi/taidekoulu

Tapahtuman tiedot

20.04.2024 - 07.05.2024
Poriginal galleria, Eteläranta 6, Pori