Tietoa meistä

Poriginal galleria

Porin taidemuseolla on ollut vuodesta 1984 vaihtuvia näyttelyitä varten käytössä galleriatila, joka sijaitsee Kokemäenjoen rannalla, entisessä suolamakasiinissa, Eteläranta 6:ssa, aivan taidemuseon välittömässä läheisyydessä.

Rakennus on uusrenessanssityylinen kiinteistö, joka on rakennettu arkkitehti F.J. Lindströmin vuonna 1885 signeeraamien piirustusten mukaan. Kaksikerroksinen galleriarakennus tarjoaa näyttelytilaa 235 m², mikä mahdollistaa kahden näyttelyn järjestämisen samanaikaisesti.

Poriginal gallerian toiminta-ajatus

Poriginal galleria esittelee ajankohtaista kotimaista ja satakuntalaista taidetta kansainvälistä näkökulmaa unohtamatta. Poriginal toimii galleriaperiaattein. Näyttelyaika on 16 vuorokautta ja hakuaika on kerran vuodessa. Myyntiprovisiota ei peritä.

Poriginalilla on merkittävä rooli Porin taidemuseon rinnalla kahdella tavalla. Nämä liittyvät ajankohtaisen taiteen ilmiöiden esittelyyn sekä toisaalta Porin taidemuseon rooliin Satakunnan aluetaidemuseona. Galleria vastaa niihin velvoitteisiin, joita taidemuseolla on maakunnallista taidetta esittelevänä museona. Galleriaperiaattein toimivana Poriginalin kynnys on varsinaista taidemuseota helpommin saavutettavissa, minkä myötä se mahdollistaa myös nuorten, lahjakkaiden ja vasta läpimurtoaan tekemässä olevien tekijöiden esittelyn yhtä lailla kuin asemansa jo vakiinnuttaneiden ja vahvasti meritoituneiden taiteilijoiden tuotannon kehityksen seuraamisen. Porin taidemuseon keskittyessä kansainvälisen ja kotimaisen taiteen pitkien linjojen esittelyyn, Poriginal mahdollistaa maakunnan omien taiteilijoiden sekä taiteen kentän ilmiöiden joustavan seurannan. Gallerian valtakunnallinen profiili ja korkea taso tarjoavat haasteen, jota vasten maakunnassa syntyvä taide asettautuu.

Poriginal galleria näyttelytilana

Kaksikerroksinen näyttelytila ei ole saavutettava. Kerrosten välissä on jyrkät portaat.
Liikuntarajoitteiset kävijät voivat vierailla vain alakerran näyttelytilassa. Tällöin suositellaan sisääntuloa sisäpihan kautta.