AVOIN HAKU 2025

Poriginal galleria on Porin taidemuseon ylläpitämä näyttelytila, jonka näyttelyt valitaan vuosittain järjestettävän avoimen haun kautta. Vuonna 2025 gallerian toiminta siirtyy taidemuseorakennukseen. Näyttelyissä esitellään ajankohtaista nykytaidetta. Näyttelyhaku on avoin taiteilijan asuinpaikasta riippumatta. 

HAKU VUODELLE 2025 

Vuodelle 2025 Poriginal galleriaan on haussa kuusi näyttelyaikaa. Avoin haku vuoden 2025 näyttelyohjelmaan on 1.4.–30.4.2024.  

HAKEMUKSET: poriginal.galleria@pori.fi 

Näyttelyhakemuksiin tulee liittää näyttelysuunnitelma, ansioluettelo sekä teoskuvia tai muita esimerkkejä taiteilijan aikaisemmasta työskentelystä. 

Hakuaineisto toimitetaan yhtenä pdf-tiedostona, jonka maksimikoko on 5 MT. 
Jokainen hakemus kuitataan vastaanotetuksi. Mikäli kuittausta ei kuulu, ota yhteys puhelimitse 044-7014737. 

Gallerian näyttelyt valitaan hakumenettelyllä, joka järjestetään mahdollisuuksien mukaan kerran vuodessa. Näyttelyiden valintaan osallistuu jäseniä museon henkilökunnasta sekä yksi erikseen kutsuttava juryn vierailijajäsen.   

GALLERIATILA JA NÄYTTELYKÄYTÄNNÖT 

Poriginal gallerian uusi tila on Porin taidemuseon aulan yhteydessä sijaitsevassa erillisessä näyttelyhuoneessa, jonka koko on 5,86 x 12,15 metriä ja pinta-ala 71 neliömetriä. Tilassa on ikkunat, jotka voidaan tarvittaessa peittää. Poriginal galleriaan on yleisölle vapaa pääsy.  

Näyttelyaika on 8 viikkoa ja se sisältää ripustus- ja purkupäivät. Näyttelyn ripustus tapahtuu ensimmäisen viikon tiistaista torstaihin, avajaiset pidetään ripustusviikon perjantaina kello 18. Purkupäivä on viimeisen avoinnaoloviikon jälkeinen maanantai. Ripustamiseen ja purkamiseen liittyvä työ tulee tehdä museon aukioloaikojen tai maanantaisin kello 9–17 välillä.  

Poriginal gallerian näyttelytilasta ei peritä vuokraa. Valituille taiteilijoille maksetaan 500 €:n näyttelykohtainen näyttelykorvaus.  

Taiteilija vastaa näyttelyn sisällöstä ja kustannuksista. Taidemuseo ei kuratoi näyttelyitä, mutta tarjoaa keskusteluyhteistyötä näyttelyiden suunnittelussa.   

Taiteilija hoitaa näyttelyn ripustamisen ja purkamisen. Taidemuseo tarjoaa ripustusavuksi yhden työntekijän. Ripustuksessa taiteilijan käytössä on rajoitettu määrä työkaluja sekä AV-laitteistoa. Poriginal gallerian näyttelysyklin nopean ripustus- ja purkuaikataulun johdosta, sekä vaihtuvien näyttelyiden ekologisen kuormituksen välttämiseksi, Poriginal gallerian näyttelysuunnitelmissa ei suositella kookkaita rakenteita tai tilan muokkaamista.    

Taiteilija hoitaa teosten kuljetukset ja niihin mahdollisesti liittyvät vakuutukset.  

Taidemuseo vastaa näyttelytilan siivouksesta, avoinnapidosta ja näyttelyvalvonnasta.  

Sähköinen näyttelykutsu tehdään yhteistyössä taidemuseon kanssa museon graafisen ohjeistuksen mukaisesti.  

Taiteilija laatii näyttelyä koskevan kirjallisen materiaalin (esim. teoslista ja CV). Näyttelytiedote tehdään yhteistyössä taidemuseon kanssa. Taidemuseo lähettää sähköisen näyttelykutsun ja -tiedotteen omilla viestintäkanavillaan sekä taidemuseon sosiaalisissa medioissa.  

Mahdollisessa teosmyynnissä taidemuseo ohjaa yhteydenotot suoraan taiteilijalle tai tämän edustajalle, taidemuseo ei peri teosmyynneistä myyntiprovisiota.  

Lisätietoja:

Kai Ruohonen
Tuottaja, Poriginal galleria
044 701 1093
poriginal.galleria@pori.fi

40-vuotias Poriginal galleria siirtyy Porin taidemuseon tiloihin vuonna 2025